Neem contact met ons op voor meer informatie over anticonceptie. Na een zwangerschap, maar ook als je nog nooit zwanger bent geweest. We plaatsen het spiraaltjes en de implanon.

Het spiraaltje

Met een spiraaltje ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap, afhankelijk van welk type spiraal je kiest. Hierdoor hoef je niet elke dag aan anticonceptie te denken. Wanneer je een spiraal draagt kan je menstruatiepatroon veranderen. Je kunt de timing van je menstruatie niet zelf regelen. Er zijn twee soorten spiraaltjes: het koperspiraal en het hormoonspiraal. Het koperspiraal bevat geen hormonen en is daardoor geschikt wanneer je geen hormonen mag of wilt. Met een koperspiraal ben je 5 tot 10 jaar beschermd tegen zwangerschap. Een hormoonspiraal, zoals Mirena of Kyleena, bevat progestageen. Dit hormoon wordt geleidelijk afgegeven aan je baarmoederwand.

De Implanon

Anticonceptiestaafje Implanon NXT biedt 3 jaar bescherming tegen zwangerschap. Het anticonceptiestaafje zit onzichtbaar in je bovenarm en is zo ontworpen dat het continu een lage dosis hormonen aan je lichaam afgeeft. Een geleidelijke hormoonafgifte zonder pieken en dalen. De werkzame stof in Implanon NXT is etonogestrel. Bij het gebruik van het anticonceptiestaafje kan je menstruatie veranderen of zelfs helemaal wegblijven.

Bij vragen mag je altijd contact met ons opnemen.
Voor meer informatie over anticonceptie ga naar www.anticonceptie.nl